Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΑΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ 6/4/2017)

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι
      Συνεχίζεται για μήνες η δήθεν «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη λεγόμενη «δεύτερη αξιολόγηση». Στο Eurogroup της 20 Φλεβάρη, η κυβέρνηση είχε αποδεχθεί όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, για τη μείωση του αφορολόγητου, για το πετσόκομμα των συντάξεων με τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους, ακόμα και την «προληπτική» νομοθέτηση αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018! Τα μέτρα αυτά τα συνοδεύουν οι αντεργατικές απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών για την «αύξηση του ορίου» (sic) των ομαδικών απολύσεων, την ανταπεργία (lock out), για έναν νέο αντι-απεργιακό νόμο και για τη μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως τα έθεσε το ΔΝΤ στο Eurogroup της 20 Μάρτη.

       Η «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ-ΔΝΤ παρατείνεται συνέχεια. Από τη μια, γιατί, με αυτόν τον τρόπο, η τρόικα μπορεί να εκβιάζει για όλο πιο διευρυμένα αντιλαϊκά μέτρα. Από την άλλη, γιατί στο «φόντο» της λεγόμενης αυτής διαπραγμάτευσης εκδηλώνεται με τη μορφή «διαφωνιών» ΕΕ-ΔΝΤ για τα μέτρα και το «ελληνικό πρόβλημα» ο σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ (ΔΝΤ) και σ’ αυτούς της Ε.Ε., ειδικά της Γερμανίας, της οποίας το «κόντεμα» επιδιώκουν οι ΗΠΑ. Ο ανταγωνισμός που διεξάγεται δηλαδή ανάμεσα στις «δύο βάρκες» της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, του κράτους της και όλου του πολιτικού της προσωπικού. Το πολιτικό αυτό προσωπικό, αφενός «εντέλλεται» να υποταχθεί στις αντιλαϊκές και αντεργατικές απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου (γι’ αυτό και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και από τη ΝΔ σαν «αντιπολίτευση» απαιτείται να δώσουν την συμφωνία τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα ) αλλά και «καταδικασμένο» να βρίσκεται στη «δίνη» των ανταγωνισμών ΗΠΑ και ΕΕ. Στη «δίνη» που οδηγεί η ίδια η πολιτική της άρχουσας τάξης με την «στρατηγική» της του «ανήκουμε στη Δύση»

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι,
      Απέναντι στην κατάσταση αυτή, όπου νέα βάρβαρα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα παλιά κάνοντας ακόμα πιο μελανούς τους όρους ζωής των εργαζόμενων και του λαού. Όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το «άσπρο», «μαύρο» παρουσιάζοντας τάχα ότι «διαπραγματεύεται σκληρά» και μιλώντας για «αντισταθμιστικά οφέλη». Όπου τα συνδικάτα βρίσκονται σε αδράνεια και η ξεπουλημένη ηγεσία τους υπονομεύει την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στη επερχόμενη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Όπου η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τα επικίνδυνα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο συνθέτουν μια πολύ ζοφερή εικόνα. Μια εικόνα που μόνο η μαζική πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και την εξάρτηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις γειτονικές χώρες, μπορεί να ανατρέψει.

       Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη, τους άνεργους και τη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους! Με μαζικές κινητοποιήσεις, με απεργίες και διαδηλώσεις ν’ ανατρέψουν το κλίμα της υποταγής, της απογοήτευσης και της σύγχυσης και ν’ αποδείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή! Να υπερβούν την αδράνεια και υποταγή των συνδικαλιστικών οργάνων, που επιβάλουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες και να παλέψουν για την ανασυγκρότηση του αγωνιστικού μαζικού κινήματος τους.

• Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και «μνημόνια»!
• Μ’ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!
• Ν’ ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική!