Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ  ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΠΟΥ  ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ(5-9)

  • ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΣΙΤΙΣΗΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΩΝ.
  •  ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ.
  •  ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ  ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.
  •  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  •  ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
  •  ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ¨ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Το πρωί της Τρίτης (5-9)  103 Σύροι και Ιρακινοί  πρόσφυγες και μετανάστες -  τους οποίους  περισυνέλεξαν στη νότια θάλασσα της Κρήτης οι δυνάμεις του Λιμενικού και του Fronteχ- συγκεντρώθηκαν στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου(Ο.Λ.Η.), συμπληρώνοντας έτσι το τραγικό κάδρο  των απεγνωσμένων και εκπατρισμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, της πολιτικής που μετατρέπει σε υγρό τάφο το Αιγαίο και τη Μεσόγειο και οδηγεί στη δυστυχία και το θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες από τους χειμαζόμενους λαούς.

Στη βάση αυτή, οι προαναφερόμενοι μετανάστες -μεταξύ των οποίων είναι  πολλά παιδιά και κάποιες έγκυες γυναίκες-επεχείρησαν την τραγική έξοδο από τη ζώνη του…πυρός και της εξαθλίωσης , για να περισυλεγούν στη συνέχεια και να μεταφερθούν στον Ο.Λ.Η.
Την ίδια στιγμή , οι στοιβαγμένοι στα κτίρια του Ο.Λ.Η πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, την οποία τηρεί η δήθεν  «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  που αναθέτει  στην πολεμική μηχανή του Ν.Α.Τ.Ο  την περιφρούρηση των συνόρων και στον κατασταλτικό μηχανισμό του FRONTEΧ την απάνθρωπη πολιτική της επαναπροώθησης, στερώντας από τους πρόσφυγες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν  στη χώρα της επιθυμίας τους και μετατρέποντας τη χώρα μας  σε φρουρό  της αντιδραστικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.
Στις συνθήκες αυτές, είναι προφανές ότι και οι πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μας βρίσκονται αντιμέτωποι με όλο το φάσμα της αντιδραστικής αντιμετναστευτικής  κυβερνητικής πολιτικής.
Για το λόγο αυτό, κρίνεται  αναγκαία  η ενεργοποίηση και συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών και  των εργαζομένων, προκειμένου οι  δεινοπαθούντες ξεριζωμένοι να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, να κατοχυρωθούν  ανθρώπινες συνθήκες σίτισης, στέγασης, περίθαλψης.
Συγχρόνως,  διεκδικούμε να ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ το δικαίωμα όλων των προσφύγων να ζητήσουν ΑΣΥΛΟ και  να ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ όλα τα απαιτούμενα ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ για τη χώρα της επιθυμίας τους.
Στη βάση αυτή, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  καλεί την Ε.ΛΜΕ  Ηρακλείο να πρωτοστατήσει στον αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων που έφτασαν  και στην πόλη μας και να εκφράσει εμπράκτως, με κάθε δυνατό μέσο, την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της στα θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.
Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων προσφύγων, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματά τους .
Καλούμε τους συναδέλφους σε συστράτευση στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ των ΛΑΩΝ ενάντια  στις ιμπεριαλιστική πολιτική της λαϊκής εξαθλίωσης.
                  
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ(ΔΟΥΒΛΙΝΟ  ΙΙ, ΣΕΓΚΕΝΝ, FRONTEX ).


ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ